Henry Purcell was een barokcomponist, die een heel eigen –Engelse- stijl van composities heeft nagelaten. Hij wordt beschouwd als één van de beroemdste Engelse componisten. Behalve wereldlijke muziek, waaronder de opera ‘Dido en Aeneas’ heeft hij ook veel kerkelijke werken gecomponeerd. Toen hij 20 jaar oud was, werd hij al benoemd als organist van Westminster Abbey. In 1695 schreef hij een aantal motetten ter gelegenheid van de dood van Queen Mary II: ‘The Funeral Sentences’. Toen hij zelf later dat jaar stierf, werden deze werken ook op zijn eigen begrafenis uitgevoerd.
In deze dienst klinken drie motetten: ‘Cantate Domino’, ‘O God, the King of glory’ en ‘O sing unto the Lord‘. ‘O God, the King of glory’ is een gebed. De andere twee motetten zijn lofliederen gebaseerd op de tekst van Psalm 96 en 98: ‘Zing voor de Heer een nieuw lied’; passende teksten op deze eerste zondag na Pasen. Het koor zingt steeds in afwisseling met een solisten-ensemble: een veelgebruikte vorm in de Engelse koormuziek.
De muziek in deze avonddienst wordt uitgevoerd door het Cantatekoor en –orkest Driebergen met solisten-kwartet o.l.v. Margo van Biezen. Voorganger in de dienst is ds. Hans Baart.

Zondag 8 april 2018 om 19.30 uur
Grote Kerk, Hoofdstraat 115, Driebergen

De toegang is gratis; er is een collecte ter bestrijding van de kosten.

Download hier de flyer!
U bent van harte welkom!