Werelddiaconaat: ZWO project Bouwen aan een beter bestaan - Bangladesh
De werelddiaconaat collecte op de eerste zondag in februari is weer gericht op rampenhulp. Juist deze zondag omdat die de grote watersnoodramp van 1953 in herinnering roept en de kerken in Nederland hulp ontvingen uit het buitenland. Bangladesh staat nu in de aandacht, een land waar men net als wij weten dat wonen in een rivierdelta gevaar met zich meebrengt. In Bangladesh leven miljoenen arme gezinnen op rivieroevers zonder dijken die hen tegen vernietigende overstromingen kunnen beschermen. Bij cyclonen en wervelstormen spoelen huizen weg en loopt landbouwgrond onder. Na elke ramp is er eerst de directe noodhulp aan de overlevenden, de mensen die verder moeten met hun verlies. Deze hulp legt de basis voor het werken aan een betere en veiliger toekomst waarin de mensen de gevolgen van nieuwe rampen beter op kunnen vangen, die mensen en gemeenschappen weerbaar maken.

Dit gaat van het bouwen van schuilplaatsen, het per dorp opstellen van evacuatieplannen tot het opzetten van projecten met aandacht voor klimaatbestendige landbouw en milieuvriendelijk koken. Maar ook over gemeenschappen leren op te komen voor de meest kwetsbaren in hun samenleving en over de rechten van boerengezinnen. Al jaren werkt Kerk in Actie samen met lokale partners en kerken om dit doel te bereiken. Deze Werelddiaconaat collecte voor Bangladesh gaat dus over het thema van ons ZWO project Bouwen aan een beter bestaan.
Wij hopen op uw steun.

Met ZWO aan tafel?     Ja natuurlijk!      Wij zijn zover!
Eten wat de pot schaft. Een gevarieerde maaltijd die met liefde wordt klaargemaakt.

Tijdens de maaltijd richten wij onze aandacht op ons 2 jarig thema “Bouwen aan een Beter Bestaan” en wel specifiek op het werk van de partners van  Kerk In Actie in Bangladesh die zich inzetten om de door natuurgeweld getroffen  gemeenschappen te helpen overleven en weerbaar te maken, zodat de mensen stappen kunnen zetten op de weg naar herstel en een waardig leven.

De deur van Nieuw Salem staat om 17.30 voor u open op vrijdag 8 februari 2019.

De kosten € 17.50 p/p (€ 10 voor de jeugd) inclusief welkomstdrankje. Download hier de flyer.

U kunt zich tot uiterlijk 2 februari opgeven bij:
Trudy Groot                     - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;              Tel. 521700
Weet wel vol is vol !

Wij kijken naar u uit.