Werkgroep Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking (ZWO)
Sinds 1993 is in Driebergen een Samen-op-Weg-werkgroep ZWO actief. Deze groep is onderdeel van de protestantse gemeente Driebergen. In iedere wijkdiaconie zit een diaken, die lid is van de ZWO-werkgroep en die de ZWO-projecten behartigt in de wijkgemeente.

Doelstelling ZWO
De werkgroep ZWO heeft als taak het ontwikkelen en continuëren van activiteiten op het terrein van Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerk. Bij deze activiteiten worden kerkenraad en gemeenteleden zoveel als mogelijk is, betrokken. Speciale aandacht wordt gegeven aan een voorbeeldproject in het kader van ‘partneraandacht.

Partneraandacht
In januari 2009 is het project voor slachtoffers van vrouwenhandel in Wit Rusland gestart. Op Driebergs niveau heeft ZWO dit project voor twee jaar omarmd waarvoor zesmaal per jaar gecollecteerd wordt. De resultaten kunt u aflezen op de borden voorin de kerk. Aan het einde van de periode zal er een kerstmarkt gehouden worden voor dit project.

Vaste zondagen
Tijdens de landelijk vastgestelde zondagen voor zendings- en werelddiaconaat wordt aandacht besteed aan het ZWO-werk.

En verder…
Staan er in de Nieuwsbrief van de Immanuëlkerk regelmatig mededelingen over ZWO en wordt het blad ‘Vandaar’ voor de geïnteresseerde lezer neergezet in de leeskast in de kerk. Ook wordt in de kerk de missie-zendingskalender verkocht en in de periode voor Pasen wordt meegedaan aan de Paasgroeten-actie. Bovendien ondersteunt de ZWO-werkgroep plaatselijke activiteiten en bijzondere acties.

In de werkgroep zijn alle wijkgemeenten vertegenwoordigd, namens de Immanuëlkerkgemeente: