Voordat we daar achter komen stellen zij zich eerst voor. Johan zegt: “Ik voel me wel thuis in deze streek want ik ben opgegroeid in Odijk en ben zo rond mijn achttiende wel eens bij de jeugddiensten in de Immanuelkerk geweest. Sinds oktober wonen we hier in Driebergen.” Zij hebben elkaar ontmoet in de studententijd in Utrecht. Annerieke: “Ik kom oorspronkelijk uit de Achterhoek. Ben voor mijn studie eerst naar Zeist gegaan en uiteindelijk via Ede in Utrecht terecht gekomen.”

Annerieke is pedagoog van huis uit en werkt nu als beleidsmedewerker bij de jeugdbescherming van het Leger des Heils. “Eerst heb ik een poosje bij de Raad van de Kinderbescherming gewerkt en vond het heel bijzonder om bij gezinnen binnen te komen waar de opvoeding van de kinderen vast loopt,” zegt Annerieke, “Dat is alleen wel heel confronterend want je gaat van crisis naar crisis.” Ze vindt het heel interessant om op organisatie niveau te kijken en de organisatie zo in te richten dat medewerkers gefaciliteerd zijn om zo goed mogelijk hun werk te doen.

Johan werkt als consultant bij een logistiek adviesbureau en werkt veel met logistieke data en programma’s en houdt zich regelmatig bezig met procesverbetering. “Bij veel bedrijven kom ik kortstondig binnen en hou me bezig met procesverbeteringen,” zegt hij, “Op dit moment werk ik bij de NS en hou me bezig met de hoge snelheidslijn om aan de hand van data verbanden te zoeken van storingen.“

Voordat ze in Driebergen kwamen wonen kerkten ze in Utrecht in de Nieuwe kerk. “Toen we hier kwamen wonen zijn we op zoek geweest naar een kerk dichtbij en binnen de PKN. Dus hadden we de keus uit de Grote kerk, het Traject en de Immanuël gemeente in het Hoge Licht,” vervolgt Johan, “We zijn op zoek naar een positieve gemeente met veel kinderen.” Annerieke vult hem aan: “Daar gaan wij dan aan meewerken.” Ze is in verwachting en eind mei verwachten zij hun eerste kindje. Ze vervolgt: “Het is echt een gemeente van mensen en je voelt je hier niet alleen. Je zit hier echt tussen de allerlei diverse mensen en dat vinden wij heel prettig.”

Johan: “We zijn in het begin ook regelmatig in de andere wijken geweest, maar vinden het hier heel fijn. Ik vind het fantastisch dat in deze gemeente de nadruk er niet op ligt dat alles goed moet gaan. Er gaat iets mis en niemand heeft daar moeite mee. Zoals laatst toen de organist te hoog inzette. Halverwege stopten we met zingen en hij begon gewoon opnieuw.” Annerieke: “Het wordt dan zo relaxt opgepakt. Gaat het niet zo, dan doen we het anders.” Johan vult aan: “Het is toch ook mooi dat je in de kerk zit en een gemeentelid hardop de preek gewoon in het Engels vertaalt voor iemand die nog geen Nederlands spreekt.“ Deze twee kersverse gemeenteleden hebben het reuze naar hun zin in het Hoge Licht en ik als interviewer heb een geweldig leuk gesprek met hen gehad.