De Alpha-cursus is ontstaan in een kerk in Londen. Inmiddels hebben meer dan 3 miljoen mensen in meer dan 130 landen de Alpha-cursus gevolgd. Alpha is een interessante oriëntatie over de basis van het christelijk geloof. Nu al op meer dan 400 plaatsen in ons land! Overal zijn mensen enthousiast en voor talloze mensen betekende Alpha een verrassende (hernieuwde) kennismaking met het christelijk geloof. Veel gemeenten maken hierdoor een opvallende groei door. De cursus kent verder een ínterkerkelijke’ opzet, zodat ook mensen met een andere geloofsachtergrond van harte welkom zijn.

In een ontspannen sfeer wordt, na een gezamenlijke maaltijd, telkens één thema belicht en besproken, enkele onderwerpen zijn:
Het christelijk geloof: saai, onwaar. achterhaald?

Is Jezus anders dan anderen?
De dood van Jezus: tragedie of meer?
Waar kan ik zeker van zijn als ik geloof?
De bijbel lezen: waarom en hoe?
Wie is en wat doet de Heilige Geest?

Onze ervaring is dat de deelnemers verschillen in leeftijd en achtergrond. Maar door op z’n minst nieuwsgierigheid naat het christelijk geloof is er snel sprake van onderlinge binding en interessante gesprekken. De Alpha-cursus is bovendien een plek waar geen vraag als te simpel of als te bedreigend wordt gezien. Er is geen voorkennis vereist. Deelname is gratis.

Bent u iemand die meer wil weten over het christelijk geloof, bent u pas christen geworden, wilt u uw geloof vanaf het begin nog eens doordenken of is er voor u een andere reden te bedenken? Aarzel niet en schuif gerust aan! zie ook deze website de Alpha-cursus

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Dorien TouwenE-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.