Algemeen
Welkom op de pagina over het jeugd en jongerenwerk van de Wijkgemeente Immanuël! We willen graag dat kinderen, tieners en jongeren in onze gemeente een plek hebben waar ze vol plezier naar toe gaan om te leren over God onze vader, over Jezus en de Heilige Geest. Een plek waar zij zichzelf kunnen zijn en kunnen groeien naar de persoon zoals God hem of haar bedoelt heeft.

Visie
Het jeugd en jongerenwerk van de Wijkgemeente Immanuël staat niet los van de rest van de gemeente. Daarom staat de visie van het jeugdwerk in het verlengde van de missie van de kerk..

Jongerendienst Driebergen
Vinden jullie het in kerk ook maar een saaie aangelegenheid? De preek veel te lang? Of de liedjes gewoon echt niet cool? Dan weet je misschien nog niet dat er in de Wijkgemeente Immanuël ook jongerendiensten gehouden worden!

Wij zijn het team Jongerendienst Driebergen en wij maken een aantal keer per jaar deze kerkdiensten, gericht op jongeren vanaf ongeveer 12 jaar.

Vanaf dit voorjaar hebben we de kindernevendienst in een nieuw jasje gestoken. We willen elkaar ontmoeten, met elkaar beleven, zorgdragen voor kennisoverdracht en aangesproken worden door dingen die we leuk vinden.Dat willen we doen door te beginnen met een verhaal, wat voor alle leeftijden wordt verteld. Daarna kunnen de kinderen kiezen tussen knutselen (er is voor ieder wat wils) of een vorm van Drama of Spel.

Liedjestrein

Anita de Bruin en Nelleke van Dalen over De Liedjestrein. De Liedjestrein is een tweewekelijks interkerkelijk peuter- en kleuterprogramma op zaterdagochtend van een uur/ anderhalf uur. Kinderen en volwassenen (ouders, grootouders, bekenden) komen samen in een ontspannen maar vooral veilige sfeer. Iedereen is welkom zolang hij of zij zich maar verbonden of thuis voelt bij De Liedjestrein, of dit nu een pasgeboren baby is of een oudtante van 85 jaar.

Catechese

Er is nu één catechesegroep voor jongeren in de leeftijd van ongeveer 12 tot 16 jaar. We komen één keer in de twee weken op vrijdagavond in ’t Hogelicht bij elkaar. We beginnen de avonden met een gezamenlijke maaltijd en verdiepen ons dan in een thema en kijken wat we in de bijbel daarover kunnen vinden.

Naast het orgel in de kerk, wordt bij de diensten met jongeren, gebruik gemaakt van het combo.