De verloren ring.  “Afgelopen zomervakantie waren we twee weken op het Griekse vasteland aan de Egeïsche zee. Het is een rustig gebied met mooie stranden en warm zeewater.” vertelt Karin, “Telkens moest ik denken aan de apostel Paulus, die in ditzelfde gebied intens heeft gereisd. De steden Thessaloniki, Philippi en Amphipolis, die wij ook bezochten, waren hem allemaal goed bekend.”

Na 10 heerlijke dagen in het hotel vertrokken ze naar vrienden die in de nabije buurt een zomerhuis hebben. Hij is Grieks en zij Nederlandse. Na aankomst vertrokken ze in de namiddag met z’n allen naar het strand.

“Henk werd door de mannelijke familieleden,“ vervolgt Karin, “van onze Griekse vriend uitgenodigd om volleybal te spelen in het zeewater. Met enige tegenzin ging hij mee en na een half uur leek het of hij er zelfs plezier in beleefde. Na een uur was het genoeg en kwam hij op de strandstoel uithijgen. Maar ineens ging er een schok door hem heen. De gouden zegelring aan zijn linker hand, die hij van zijn vader op 20 jarige leeftijd had gekregen, was er niet meer! Weg zegelring - verdwenen in de Egeïsche Zee!”

Meteen gingen alle bekenden, bemand met duikbrillen, zoeken in het water en het zand. Het mocht niet baten! Karin: “De dagen daarna gingen we telkens weer zoeken, tegen beter weten in, maar we moesten het wel proberen! Het was bewonderenswaardig dat Henk de mooie vakantiesfeer niet liet vertroebelen door zijn verlies, terwijl ik wist dat het in zijn hart heel zeer deed! Telkens weer deed ik een schietgebed: Als het uw wil is Heer, laat ons dan de ring weer vinden.”

 

Na vier dagen bij hun vrienden te zijn geweest, vertrokken ze naar Nederland, zonder ring, maar wel met een hoop mooie ervaringen en indrukken. “De dag na onze terugkeer kreeg Henk ineens een app-bericht.“ zegt Karin, “Een foto van een hand met een gouden zegelring, de zegelring van Henk! Wat bleek: dié ochtend was onze vriend heel vroeg naar het strand gegaan. Het water was bijzonder helder en hij ging weer zoeken naar de ring.

Wonder boven wonder werd zijn inspanning beloond. De vreugde en ongeloof bij ons thuis was niet voor te stellen! Hadden mijn gebeden dan toch geholpen? Ik wil het graag geloven!