Meteen gingen alle bekenden, bemand met duikbrillen, zoeken in het water en het zand. Het mocht niet baten! Karin: “De dagen daarna gingen we telkens weer zoeken, tegen beter weten in, maar we moesten het wel proberen! Het was bewonderenswaardig dat Henk de mooie vakantiesfeer niet liet vertroebelen door zijn verlies, terwijl ik wist dat het in zijn hart heel zeer deed! Telkens weer deed ik een schietgebed: Als het uw wil is Heer, laat ons dan de ring weer vinden.”

 

Na vier dagen bij hun vrienden te zijn geweest, vertrokken ze naar Nederland, zonder ring, maar wel met een hoop mooie ervaringen en indrukken. “De dag na onze terugkeer kreeg Henk ineens een app-bericht.“ zegt Karin, “Een foto van een hand met een gouden zegelring, de zegelring van Henk! Wat bleek: dié ochtend was onze vriend heel vroeg naar het strand gegaan. Het water was bijzonder helder en hij ging weer zoeken naar de ring.

Wonder boven wonder werd zijn inspanning beloond. De vreugde en ongeloof bij ons thuis was niet voor te stellen! Hadden mijn gebeden dan toch geholpen? Ik wil het graag geloven!