Als ik bij een begrafenis ben van mensen die niet geloven, dan denk ik weleens wat missen jullie toch veel. Wat zou je een hoop steun kunnen hebben als je gelooft. Ik ben dan blij dat we mogen geloven en dat we dat van onze ouders hebben meegekregen.”

Onlangs werden ze in de kerk voorgesteld als nieuw in gekomenen, Jenny en Henk van Voornveld. Op het moment van het interview wonen ze nog in Odijk, maar dat gaat snel veranderen. Over ruim een week verhuizen ze naar Driebergen.

Jenny is geboren in Overijssel in het plaatsje Bergentheim. “Door mijn huwelijk met Henk kwam ik in het ‘westen’ in Amstelveen terecht. Later in Leerdam hebben we elf jaar een eigen brood en banketbakkerij gehad.” In Leerdam zijn hun vier kinderen geboren. Toen ze door omstandigheden de bakkerij verlieten en de kinderen groot genoeg waren is Jenny gaan werken. Na wat omzwervingen kwam ze in aanraking met het Leger des Heils. Ze werkte daar op de afdeling personeelszaken.

Toen ze 50 jaar werd wilde ze haar leven meer inhoud geven en daadwerkelijk iets voor de medemens doen en volgde een opleiding voor verzorgende. Eerst in de thuiszorg, maar later bij het Leger des Heils in Maarssen op een gesloten afdeling met dementerende mensen. Op dit moment volgt ze een opleiding voor leidinggevende in de zorg. Daar in haar werk kan ze haar geloofsleven handen en voeten geven. “Mensen die aan het eind van hun leven zijn of hun naaste familieleden vragen weleens of je met ze wil bidden,” vervolgt Jenny, “Dat doet wel heel veel met me en het is mooi dat je dat dan voor iemand kan en mag doen.”

Henk is na de bakkerijperiode eerst chauffeur geweest op de vrachtwagen en later maakte hij de overstap naar de touringcar. Tegenwoordig werkt hij voor de helft van de tijd op kantoor voor de planning en offertes en dergelijke. Voor de andere helft gaat hij er met veel plezier nog met de bus op uit.


Op mijn vraag waarom ze in ‘t Hoge Licht in de kerk komen antwoordt Henk: “We komen al van kinds af aan in de vrijgemaakte kerk. Van lieverlee wilden we toch een wat andere geloofsbeleving omdat we merkten dat het ons geloofsleven geen goed meer deed. En kwamen na wat omzwervingen in ‘t Hoge Licht terecht. Hier voelen we ons thuis en hier voelen we ons echt welkom.” Jenny: “Hier komen de mensen naar je toe en je wordt aangesproken. Je voelt je gelijk opgenomen. Ook de preken spreken ons erg aan. Daar kan je gewoon een week mee verder.” Henk vervolgt: “De liederen die we zingen spreken ons ook erg aan. We houden van de psalmen en die worden hier afgewisseld met ‘nieuwe liederen’. Het is een mooie mix door elkaar en dat trekt ons aan.”

Naast dat ze druk zijn met hun werk wat ze beiden met heel veel plezier en energie doen, genieten ze ook van het opa en oma zijn van 4 prachtige kleinkinderen, waar ze op hun tijd ook speciaal tijd voor vrijmaken.
“We voelen ons rijk gezegend!”

Jenny en Henk van Voornveld gaan wonen in de Feitse Boerwinkelhof nummer 6. Ze maken kenbaar dat daar een ‘open deur’ is waar iedereen welkom is.
De koffie/thee staat dan klaar! 

Arnold Middeldorp.