Beste lezers van de Zondagse Nieuwsbrief, zondag 17 januari start de Week van Gebed 2021 die duurt t/m zondag 24 januari a.s.

Een mooie oecumenische activiteit. Hieronder treft u/jij de nodige informatie aan. Graag beveel ik die in uw/jouw aandacht aan. Bidden (en danken) is juist ook in dit corona tijdperk iets wat we allemaal kunnen doen! Onder het kopje "thuis bidden" wordt aandacht gevraagd voor 2 boekjes. Een exemplaar voor volwassenen en een kindergebedsboekje. Beide zien er prachtig uit, Ze zijn beschikbaar als gedigitaliseerde versies en u treft ze als 2 bijlagen aan bij deze mail.

Gebruik ze vooral, het is de moeite waard!

Ik wens u en jou veel zegen toe in de komende Week van Gebed.

Hartelijke groet,
Arie Stans
Scriba Wijkgemeente Immanuel

WEEK VAN GEBED 2021
Het gaat anders dan andere jaren vanwege de beperkende maatregelen rond Covid-19. Toch blijft bidden, ook samen, belangrijk. Daarnaast is het goed om ook nu te zoeken naar hoe we als kerken de verbondenheid in Christus kunnen blijven voeden.

MEE BIDDEN IN KAPELDIENSTEN IN NIEUW HYDEPARK
Op Nieuw Hydepark vindt elke doordeweeks morgen en avond een gebedsdienst plaats. Deze wordt door heel wat mensen in Nederland of in het buitenland online gevolgd. Omdat we in de Week van Gebed niet fysiek in gebedsvieringen samen kunnen komen, moedigen we iedereen aan om digitaal mee te doen met de gebedsdiensten op Nieuw Hydepark. Die zijn elke werkdag om 9.30 en 21.30 uur vanuit de kapel. De diensten zijn te volgen via bidindebinnenkamer.nl/kapel

U kunt ook gebedsintenties doorgeven waarbij u gebed vraagt voor bepaalde situaties of mensen. U kunt deze sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

THUIS BIDDEN
Er is materiaal dat iedereen thuis kan gebruiken. Het gaat daarbij om een boekje met reflecties en gebedspunten voor elke dag en een kindergebedsboekje. Beide zijn digitaal beschikbaar en worden (of zijn al) digitaal gedeeld binnen de verschillende kerken. Meer informatie is ook te vinden op weekvangebed.nl

SAMEN ONLINE BIDDEN
Op dinsdagavond 19 januari (van 20.00 tot 20.30 uur) en vrijdagochtend 22 januari (van 10.00 tot 10.30 uur) zijn er twee online gebedsvieringen waarbij u zelf actief betrokken kunt zijn. U kunt zich hiervoor aanmelden en krijgt dan een link toegestuurd waarmee u toegang krijgt tot het online platform. Tijdens deze onlinegebedsmomenten zal er muziek zijn, Bijbellezing en gebed en de mogelijkheid om zelf te bidden, bijvoorbeeld in kleine digitale groepen. Als u zich aanmeldt dan krijgt u naast de link om deel te kunnen nemen, ook meer informatie over wat u kunt verwachten. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GEBEDSWANDELING
Bidden is bewegen, innerlijk, maar je kunt ook letterlijk in beweging komen. Om al wandelend of fietsend te bidden. Waarbij je onderweg stil kunt staan bij bepaalde plekken die inspireren. In de komende Week van Gebed zijn er op een aantal plaatsen (zie kaart) in Driebergen gebedsteksten te vinden. U bent vrij om zelf een route te bepalen die u langs één of meer plekken voert en ook vrij om het moment te kiezen waarop je dat doet. Je kunt alleen wandelen, maar ook iemand uit te nodigen om mee te gaan. En samen te bidden in stilte of hardop.