“Want deze God is onze God,
Hij is ons deel, ons zalig lot,
door tijd noch eeuwigheid te scheiden
ter dood toe zal Hij ons geleiden”
(Psalm 48: 6 Oude Berijming)

* Rotterdam 10 juli 1948  † Utrecht 21 juni 2021

Met gevoelens van verbijstering en diepe ontroering geven wij u als kerkenraad kennis van het zo plotseling overlijden van onze ambtsbroeder en ons gemeentelid Arie Stans, in de leeftijd van 72 jaar.

Afgelopen zondagmorgen stond hij klaar om naar de kerk te gaan, mee te zingen in de zanggroep en de schriftlezingen als lector te verzorgen. Hij had er weer zin in. In de hal thuis werd hij geraakt door wat een hersenbloeding bleek te zijn. Tijdens de viering van het Avondmaal hoorden wij in de kerk de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gaan. Daar aangekomen bleek de bloeding zo ernstig te zijn dat er geen hoop op herstel meer was. ’s Middags is Arie van het Diaconessenhuis naar het UMC overgebracht. Daar hebben we voor hem gebeden, psalmen gezongen en hem al zegenend toevertrouwd aan zijn Schepper. Na een nacht waarin er bij hem gewaakt is, is hij maandagochtend 21 juni rond 7.30 uur overleden.

Een zeer groot verlies, allereerst voor zijn vrouw Rineke. Onlangs nog vierden ze hun 40-jarig huwelijksjubileum. Voor elkaar waren ze tot een hand en een voet, in diepe liefde verbonden.

Arie was een betrokken mens, hartelijk, belangstellend, gelovig, een geïnteresseerde lezer. Je kon op hem rekenen en je deed niet gauw tevergeefs een beroep op hem. Vrolijk en vriendelijk was hij, terwijl hij ook pijn in zijn leven meedroeg. Zijn eerste vrouw Henny, 7 maanden zwanger van hun eerste kind, kwam in 1976 door een auto-ongeluk om het leven.

In 1981 trouwde hij met Rineke en samen kwamen ze in 1991 in Driebergen wonen. Wat heeft hij in de voorbije jaren veel mogen betekenen in de kerk: eerst op het kerkelijk bureau, later als redacteur van de zondagse nieuwsbrief. Prachtige, meditatieve stukjes schreef hij, waarin zijn hart sprak. Ook was hij scriba van de wijkkerkenraad. Actief was hij binnen de PCOB en met plezier zong hij in het kerkkoor hier ter plaatse.

Op de rouwkaart staat: “Een gezegend mens die velen tot zegen geweest is”. Rakere typering kan niet. Hij zal zeer gemist gaan worden. Nu is hij in Gods handen.
De dankdienst voor zijn leven vindt komende zaterdag om 10.00 uur plaats in ’t Hoge Licht. Deze dienst is alleen voor genodigden. Via kerkdienstgemist.nl is de dienst rechtstreeks te volgen. Rond 11.30 uur vertrouwen we Arie toe aan de schoot der aarde op de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Doorn aan de Oude Arnhemse Bovenweg. Hier bent u van harte welkom om Arie naar zijn laatste rustplaats te begeleiden en Rineke te steunen.

Via https://kerkdienstgemist.nl/stations/746/events/event/15713224-202106261000 is de dienst rechtstreeks te volgen.

Correspondentieadres: Damhertlaan 109, 3972 DC

Namens de kerkenraad, ds. Henk Reinders