Kaarten maken, pannenkoeken bakken, naar het kerstverhaal luisteren, zingen en De Nachtwacht doen. Dat is wat kinderen van de groepen zes, zeven en acht deden tijdens het PGD-breed gedragen kerstevent 2015. Initiatiefneemster Magda Lijftogt: “De kinderen vonden De Nachtwacht erg spannend, maar hebben zich ook prima vermaakt met alle andere dingen. Het doel was dat zij elkaar en God beter leerden kennen”.
 
Samen met Els kruidenier had ze het programma in elkaar gedraaid en Ina Lokhorst verzorgde de uitnodigingen. Eerst hebben ze kerstkaarten gemaakt voor patiënten van Zon en Schild en voor zichzelf.

Na het kerstverhaal en het zingen van liederen speelden ze het spel de Nachtwacht. Dat was erg spannend want het vond plaats in de donkere gangen van het voormalig klooster Arca Pacis.

In groepjes werden pannenkoeken gebakken, de tafel gedekt en anderen mochten tafeltennis spelen. “Na het eten hebben we nog een keer De Nachtwacht gespeeld”, vervolgt Magda, “de kinderen wisten van geen ophouden.
We sloten af met het zingen van kerstliederen samen met de ouders”. Bart Jan de Jonge speelde gitaar en ter afsluiting was er Glühwein voor de ouders en chocolademelk voor de kinderen.
 
Het was een gezellig feest wat voor herhaling vatbaar is. Er waren nu twintig kinderen en zeven leiders.

Met name Marina, Steven, Auke en Joost hebben veel werk verzet. “Als het lukt wil ik zo iets elke drie maanden organiseren”, zegt Magda, “maar dan hebben we wel weer vrijwilligers nodig die willen meehelpen”.