Er gebeurt hierin veel spontaan: gemeenteleden zien naar elkaar en anderen om en leven met elkaar mee. Daarnaast leggen we contact met nieuw ingekomen leden.

Er is ook vanuit de kerk georganiseerd pastoraat. De taakgroep Pastoraat organiseert en coördineert dit werk. Tot de taakgroep behoren, predikant, ouderlingen en vertegenwoordigers van het midden- en het ouderenpastoraat. Tweemaal per jaar komt deze taakgroep bijeen om de werkzaamheden binnen de gemeente te bespreken.

De ouderen vormen in onze gemeente een grote groep mensen en ze zijn minder mobiel en meer afhankelijk van de zorg van de anderen. Om contact met de gemeente te houden zijn er een aantal contactpersonen die de ouderen regelmatig bezoeken.

Met feestdagen, verjaardagen, ziekten wordt een speciale groet vanuit de kerk verzorgd. In het voorjaar wordt een contactmiddag georganiseerd. In de Adventstijd is er een ochtend samenkomst. In beide bijeenkomsten komt zowel het geestelijke als het sociale aspect aan de orde.

Daarnaast vinden er ook activiteiten plaats waarbij gemeenteleden elkaar kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld filmavonden, stiltewandeling, gespreksgroepen.
De contactpersoon voor het pastoraat is ouderling Jenny van Voornveld tel: 06-22835197, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.