Werkgroep Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking (ZWO)
Sinds 1993 is in Driebergen een Samen-op-Weg-werkgroep ZWO actief. Deze groep is onderdeel van de protestantse gemeente Driebergen. In iedere wijkdiaconie zit een diaken, die lid is van de ZWO-werkgroep en die de ZWO-projecten behartigt in de wijkgemeente.

Doelstelling ZWO
De werkgroep ZWO heeft als taak het ontwikkelen en continueren van activiteiten op het terrein van Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerk. Bij deze activiteiten worden kerkenraad en gemeenteleden zoveel als mogelijk betrokken. Speciale aandacht wordt gegeven aan een voorbeeldproject in het kader van ‘partneraandacht'.

Vaste zondagen
Tijdens de landelijk vastgestelde zondagen voor zendings- en werelddiaconaat wordt aandacht besteed aan het ZWO-werk.

En verder…
Staan er in de Nieuwsbrief van de Wijkgemeente Immanuël regelmatig mededelingen over ZWO en wordt het blad ‘Diaconie’ voor de geïnteresseerde lezer neergezet in de leeskast in de kerk. In de periode voor Pasen wordt meegedaan aan de Paasgroeten-actie. Bovendien ondersteunt de ZWO-werkgroep plaatselijke activiteiten en bijzondere acties.

In de werkgroep zijn alle wijkgemeenten vertegenwoordigd, namens de Wijkgemeente Immanuël:
Peter Kingma, diaken tel: 06-51333453 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.